U godini u kojoj je naše Društvo proslavilo 70 godina postojanja i humanog rada, priznanje za dosadašnji rad i postignute uspjehe stiglo je i s gradske razine. Grad Lepoglava dodijelio je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Višnjica priznanje za doprinos ugledu i promociji Grada Lepoglave u zemlji i inozemstvu.

Priznanje je Društvu uručeno na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Lepoglave održanoj 8. prosinca 2021. godine, a u ime Društva primio ga je predsjednik Stjepan Križanec.


Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica, čuvajući spomen na svog preminulog člana, organiziralo je 16. listopada u Višnjici vatrogasno natjecanje Memorijal "Darko Komes". Bilo je to peto izdanje ovog natjecanja operativnih vatrogasaca koje je u Višnjici okupilo pet vatrogasnih ekipa čiji su članovi svoje znanje i vatrogasne vještine pokazali izvršavajući zadatke koji su simulirali situacije slične onima s kakvima se vatrogasci susreću na intervencijama. Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica prigodnom je svečanošću obilježilo 70 godina od osnutka. Sedam desetljeća postojanja i djelovanja Društva višnjički su vatrogasci proslavili zajedno s brojnim gostima. Uz brojne kolege vatrogasce iz vatrogasnih društava iz okolice i Republike Slovenije, svečanost su uveličali i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, predsjednik Vatrogasne zajednice Republike Slovenije Janko Crkvenik, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i načelnik Općine Loška dolina Janez Komidar.

 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica osnovano je 1951. godine što znači da ove (2021.) godine slavi 70 godina postojanja. Ova značajna obljetnica, ne samo za DVD Višnjicu i višnjičke vatrogasce već i za Višnjicu, bit će obilježena 4. rujna 2021. godine. Tog će dana, uz prigodan program, biti održana svečana sjednica Skupštine DVD-a Višnjice.

U spomen na žrtvu Vukovara i Škabrnje višnjički su vatrogasci u predvečerje 17. studenog 2020., večer uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, upalili svijeće. Pridružili su se brojnima koji su pod geslom "Moje svjetlo za Vukovar i Škabrnju" odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica "jače" je za novonabavljeno navalno vatrogasno vozilo. Riječ je o vatrogasnom vozilu marke Mercedes Atego s duplom kabinom za smještaj ukupno sedam vatrogasaca, spremnikom za vodu od 2.5 tisuće litara i potpuno opremljenim za raznovrsne intervencije. Vozilo je vrijedno pola milijuna kuna, a u Višnjicu je stiglo iz PGD-a Ptuj. S obzirom na trenutno epidemiološko stanje i prisutnost COVID-19 virusa te povećan broj vatrogasnih intervencija, Vatrogasna zajednica Grada Lepoglave i Grad Lepoglava savjetuju građane  da obustave sva spaljivanja ostataka stabala na livadama, zapuštenih polja i vrtova, te posebno spaljivanje zapuštenih područja u blizini kuća i šuma.

Naime, izlaskom na intervenciju vatrogasci riskiraju da ugroze svoje zdravlje, zdravlje svojih obitelji te zdravlje građana. Stoga se pozivaju građani da obustave sva navedena spaljivanja kako na teren, što je u zadnje vrijeme sve učestalije, ne bi morali izlaziti vatrogasci dovodeći se u opasnost gaseći požare koje su izazvali nesavjesni građani.


- Protekle je godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica, u suradnji s Gradom Lepoglavom, krenulo u projekt energetske obnove vatrogasnog doma u Višnjici. U tijeku je izrada projektne dokumentacije potrebne za prijavu na natječaj koji će za obnovu društvenih domova, prema najavama, u travnju raspisati Ministarstvo graditeljstva. Nadamo se da će naš projekt dobiti zeleno svjetlo i da će se, bude li sve teklo prema planovima, još ove godine krenuti s radovima. Vrijednost projekta doseže 1.7 milijun kuna, a više od polovicu sredstava osigurat ćemo putem natječaja dok će ostatak sredstava osigurati Grad Lepoglava. Tako će ovaj vatrogasni dom napokon biti dovršen i svi će njegovi kapaciteti biti stavljeni u funkciju. Bit će to veliki poklon DVD-u Višnjica za 70 godina postojanja koje će Društvo obilježiti iduće godine – istaknuo je predsjednik DVD-a Višnjica Goran Hočuršćak na održanoj 69. redovnoj izvještajnoj Skupštini Društva. 

Ove će se nedjelje, 6. listopada u Višnjici, u organizaciji DVD-a Višnjica, održati Memorijal "Darko Komes" - 4. intervencijska vježba. 

Natjecanje počinje u 13 sati postrojavanjem sudionika nakon čega vatrogasne ekipe kreć na izvršavanje vatrogasnih zadataka smještenih na 6 lokacija u Višnjici.

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com