- Protekle je godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica, u suradnji s Gradom Lepoglavom, krenulo u projekt energetske obnove vatrogasnog doma u Višnjici. U tijeku je izrada projektne dokumentacije potrebne za prijavu na natječaj koji će za obnovu društvenih domova, prema najavama, u travnju raspisati Ministarstvo graditeljstva. Nadamo se da će naš projekt dobiti zeleno svjetlo i da će se, bude li sve teklo prema planovima, još ove godine krenuti s radovima. Vrijednost projekta doseže 1.7 milijun kuna, a više od polovicu sredstava osigurat ćemo putem natječaja dok će ostatak sredstava osigurati Grad Lepoglava. Tako će ovaj vatrogasni dom napokon biti dovršen i svi će njegovi kapaciteti biti stavljeni u funkciju. Bit će to veliki poklon DVD-u Višnjica za 70 godina postojanja koje će Društvo obilježiti iduće godine – istaknuo je predsjednik DVD-a Višnjica Goran Hočuršćak na održanoj 69. redovnoj izvještajnoj Skupštini Društva. 

Govoreći o ostalim aktivnostima provedenima u protekloj godini istaknuo je da su višnjički vatrogasci u tom periodu intervenirali 11 puta po pozivu iz operativnog centra.

Skupštini su  nazočili brojni vatrogasci iz susjednih i bratskih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Hrvatske i Slovenije te visoki gosti među kojima i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač, načelnik bratske slovenske Općine Loška dolina Janez Komidar, zapovjednik Vatrogasne zajednice Slovenije Franci Petek, član Upravnog odbora Vatrogasne zajednice Slovenije Franjo Bukovec te predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave Marijo Canjuga.

Svi navedeni uzvanici pohvalili su rad višnjičkih vatrogasaca, dok su oni iz Slovenije istaknuli odličnu suradnju kao i prijateljstvo hrvatskih i slovenskih vatrogasaca. Pohvalili su i podršku koju Grad Lepoglava pruža vatrogascima što je posebno istaknuo predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave Marijo Canjuga.

U znak zahvale za pruženu podršku u realizaciji projekta uređenja vatrogasnog doma u Višnjici kao i ostalu pruženu pomoć i podršku, Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica ovom je prigodom Gradu Lepoglavi dodijelilo posebno priznanje. Posebno je priznanje primila i tvrtka Križanec montaža iz Višnjice koja je uvelike podupire njegov rad. Posebna su priznanja za brojne donacije vrijedne opreme primili PGD Razvanje i PGD Stari trg pri Ložu dok su brojnim tvrtkama koje također podupiru rad DVD-a Višnjica uručene prigodne zahvalnice.

Vatrogascima koji su uspješno završili školovanja uručena su uvjerenja o stečenim zvanjima dok su članovima Društva s 10-godišnjim stažem uručena priznanja za 10 godina uspješnog rada u vatrogasnoj organizaciji. 

Najvatrogascem DVD-a Višnjica za 2019. godinu proglašen je Matija Lončarek. 

Na Skupštini je izabran novi zapovjednik Društva. Zapovjednikom je jednoglasnom odlukom članova Skupštine imenovan Matija Lončarek (imenjak i prezimenjak vatrogasca proglašenog najvatrogascem 2019. godine). Novi je zapovjednik izabran nakon što je dugogodišnji zapovjednik Stjepan Križanec zbog brojnih privatnih i poslovnih obaveza podnio ostavku. Zahvala operativnih članova dosadašnjem zapovjedniku za dugogodišnje uspješno zapovijedanje bio je najemotivniji trenutak Skupštine.

Pohvale su na Skupštini primili i članovi operativne ekipe koja je ostvarila šest uzastopnih pobjeda na gradskom natjecanju operativnih ekipa. 

 

 

 U slučaju požara nazovite 193!

Korisni savjeti 1

Područje odgovornosti

     Višnjica 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com