Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica organiziralo je u subotu, 8. listopada prvi Memorijal "Darko Komes", natjecanje operativnih vatrogasaca u spomen na svog preminulog člana Darka Komesa. Ujedno, tom je prigodom blagoslovljeno i novonabavljeno vozilo. 

Program je započeo polaganjem vijenaca na groblju u Višnjici. Vijenac je položen i svijeće su upaljene na Darkovom grobu te kod spomen obilježja poginulom hrvatskom branitelju Stjepanu Križancu. Potom je u župnoj crkvi služena misa zadušnica nakon koje je blagoslovljeno novonabavljeno vozilo DVD-a Višnjica. Blagoslovio ga je višnjički župnik vlč. Dragutin Šimek nakon čega je ključeve vatrogasne cisterne zapovjedniku DVD-a Višnjica Stjepanu Križancu predao  lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić. 

Vatrogasna cisterna zapremine gotovo 5.000 litara vode nabavljena je u Sloveniji. Sredstva za njenu nabavku osigurali su Grad Lepoglava i DVD Višnjica. Grad Lepoglava je iz proračuna izdvojio oko 70 posto potrebnog novca odnosno 50.000 kuna dok je preostalih 30 posto ili oko 21.000 kuna osiguralo Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica zahvaljujući potpori mještana Višnjice.

- Naše Društvo odsad konačno raspolaže značajnom količinom tzv. vode na kotačima čime je uvelike povećana operativnst naših vatrogasaca, ali i stupanj zaštite mještana Višnjice i njihove imovine – istaknuo je predsjednik DVD-a Višnjica Goran Hočuršćak zahvalivši se svima koji su pomogli nabavku ovog vozila – Vatrogasnoj zajednici grada Lepoglave, Gradu Lepoglavi, mještanima Višnjice i višnjičkim vatrogascima. Istaknuo je i kako je 8. listopada poseban dan za DVD Višnjicu jer se uz blagoslov vozila održava i prvo vatrogasno natjecanje koje Društvo organizira u spomen na svog preminulog člana Darka Komesa. 

Uz gradonačelnika koji je istaknuo važnost opremanja vatrogasaca, nazočnima se obratio i pomoćnik ministra obrane brigadni general Zdravko Jakop koji istaknuo da je ponoson što je Višnjičarac te da je zadovoljan što što svjedoči trenutku značajnom za višnjičke vatrogasce, ali i višnjički kraj. Dodao je i da je zadovoljstvo vidjeti u Višnjici i članove drugih dobrovoljnih vatrogasnih društava odnosno spremnost na suradnju višnjičkih vatrogasaca s vatrogascima iz okolice te Republike Slovenije.

- Svako novo vozilo koje ulazi u sastav nekog od dobrovoljnih vatrogasnih društva važan je događaj za Vatrogasnu zaednicu Varaždinske županije jer ono zanči i povećanje učinkovitosti vatrogasnih snaga i stupanj zaštite svih žitelja županije – istaknuo je v.d. županijskog vatrogasnog zapovjednika Dejan Ivanušec koji je, nakon blagoslova vozila, otvorio prvi Memorijal Darko Komes na kojem se natjecalo ukupno devet društava – DVD Čret, DVD Donja Voća, DVD Kamenica, DVD Kaznionica, DVD Lepoglava, DVD Novi Marof, DVD Vinica, PGD Stari trg pri Ložu i PGD Cirkulane.

Članovi vatrogasnih ekipa na sedam su lokacija na području Višnjice izvaršavali vatrogasne zadatke. Najuspješniji u tome bili su članovi DVD-a Lepoglava koji su osvojili prvo mjesto. Drugo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Čret iz Krapinsko – zagorske županije, a treće DVD-a Kamenice. Organizatori su ih nagradili peharima te vrijednim nagradama koje je osigurala tvrtka "KL protektion".

U okviru natjecanja održan je i Kup spretnosti u kojem je slavila ekipa DVD-a Vinica.

 

 U slučaju požara nazovite 193!

Korisni savjeti 1

Područje odgovornosti

     Višnjica 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com